Birleşik Arap Emirlikleri Helal Sertifikası

Birleşik Arap Emirlikleri Helal Sertifikası

Genel Tarafından Oca 10, 2024 Hiç Yorum Yok

Birleşik Arap Emirlikleri Helal Belgesi almak firmanız için büyük önem teşkil etmektedir. Fakat bundan önce helalin ve haramın ne olduğunu tanımlamakta fayda vardır. İslami kurallara göre haram olan yiyeceklerin tüketilmesi uygun değildir. Haram olan şeylere bir hayvanın usulsüz kesilmesi, yemekte alkol ya da domuz etinin bulunması gibi örnekler verebiliriz. Birleşik Arap Emirlikleri de vatandaşlarının neredeyse tamamı Müslüman olan bir ülke olarak helal sertifikası vermek mevzusunda oldukça hassas davranmaktadır. Birleşik Arap Emirlikleri helal sertifikası verilmeden önce insanların tüketimini yapacağı her ürünün İslam’a uygun olup olmadığı adım adım kontrol edilmektedir.

Neden Birleşik Arap Emirlikler Helal Sertifikası almalısınız?

Birleşik Arap Emirlikleri yemek endüstrisinde Körfez’de bulunan ülkelerden en gelişmiş olanıdır. Gerek Avrupa tarzı alış-veriş merkezleri ile gerekse helal yiyecek sektöründe söz sahibi oluşu ile Birleşik Arap Emirlikleri helal belgesi almak hem büyük önem kazanmış hem de sıkı adımlarla takip edilmektedir. Helallik Sertifikası verilirken süreç içerisinde yenilecek ürüne katılan içerikler; bitkiler, kimyasallar vs., yiyeceğin hazırlanışı, paketlenmesi ve müşteriye ulaşma şekli gibi adımlar detaylı bir biçimde incelenmektedir. Bu denli sıkı bir süreci hakkıyla geçebilmiş ve helallik sertifikasını almışsanız, bu firmanızın ne denli İslami şartlara uygun, temiz ve müşterilerin tercihlerine değer veren bir kurum olduğunu gösterir.

Birleşik Arap Emirlikleri Sertifikası Nasıl Alınır?

Birleşik Arap Emirlikleri Helal Sertifikası yalnızca yiyecek sektöründeki firmalar tarafından değil hijyen ve kozmetik sektöründeki kurumlarca da alınabilmektedir. Eğer firmanız Birleşik Arap Emirlikleri’ne ürün ithal edecekse, helalliğini iki şekilde ispatlama şansınız vardır. Birinci seçenek Müslüman bir ülkede kurulu olan firmalar kendi helallik belgelerini gösterebilirler. İkinci seçenek ise bir İslam ülkesinde değilseniz ESMA belgesi almalısınız. ESMA belgesi ülkeye gönderdiğiniz ürünün BAE isteklerine uygunluğunu gösterir. Buna ek olarak ESMA’ nın akreditasyon sağladığı kurumlardan da ürünleriniz için helallik belgesi alabilirsiniz. Birleşik Arap Emirlikleri helal sertifikası almak için web sitemizdeki formu doldurunuz.

Birleşik Arap Emirlikleri Sertifikası’na Nasıl Başvurulur?

Öncelikle istenilen helallik sertifikası, ücret ve süreç hakkında bilgilendirme yapılır. Gönderilen belgeler ve BAE helal belgesi ücreti ile beraber başvuru incelemeye alınır. Rastgele seçilecek ürünler üzerine test yapılır v bu test sonuçları da belgelerle beraber değerlendirmeye alınır. Birleşmiş Arap Emirlikleri Helallik Sertifikası kabulü veya reddi mail yoluyla başvuran kişi veya kuruma bildirilir. Bütün gereken belgeleri ileten ve ürünü standartları sağlayan firmalar helal sertifikasını alacaklardır. Ayrıca sahip oldukları belgeyi yenilemek isteyenler de yine gereken belgelerle tekrardan başvurmak zorundadır.

No Comments

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir