MUIS Helal Belgesi

MUIS Helal Belgesi

Genel Tarafından Oca 10, 2024 Hiç Yorum Yok

MUIS Nedir?

MUIS helal sertifikası nasıl alınır sorusuna cevap verebilmek için bu belgeyi veren kurum MUIS in ne olduğunu ve görevlerini incelemek gerekir. MUIS Singapur’daki Müslüman halkın refahı ve yaşamından sorumlu meclistir. Bu meclisin üyeleri Singapur başkanı tarafından seçilir. Meclisin görevleri halkın dini yükümlülüklerini düzenlemek ve yönetmek, ülkedeki camilerin medreselerin ve eğitimin yönetimini sürdürmek, dini konularda fetva çıkarmak ve ülkede yardıma muhtaç kişilerin bakımına yardımcı olmaktır. Singapur’da halk arasında dini konularda yaşanan sıkıntılar çerçevesinde MUIS meclis üyeleri devlet başkanına danışmanlık verir ve Müslüman kesimin sorunlarının çözülmesini sağlamakta yardımcı olur. Ülkede, MUIS’in birçok karar alma yetkisi vardır. Singapur helal sertifikalandırma da bu yetki alanlarından biridir. Singapur’un ’i Müslüman nüfustan oluşmaktadır ve helal gıda sertifikasına talep her geçen gün artmaktadır.

MUIS Helal Sertifikası Nasıl Alınır?

MUIS helal sertifikası aşmak için gereken prosedürler vardır. Öncelikle pişmemiş ürünün hazırlanışı, paketlenişi, depoda uygun şartlarda saklanışı ve tüketiciye ulaşana dek nakliyesi, bütün bu adımların İslami şartlara uygun olması gerekmektedir. MUIS Helal Sertifikalandırma Şartları, MUIS tarafından yayınlanmış bir belgedir ve helal sertifikası almak isteyen firmaların bu belgedeki şartları yerine getirmesi beklenir. Öncelikle ürünün içinde bulunan bütün maddelerin helal olduğuna dair bir belgenin komisyona sunulması gerekir. Ayrıca firmalar gıda ürünlerinin hazırlandığı ortamlarda da daha önce hiçbir haram gıdanın hazırlanmadığı belirten bir belge sunmalıdır. Ayrıca helal ürün sertifikası almak isteyen her firma, bünyesinde muhakkak en az 2 adet Müslüman insan çalıştırmak zorundadır. MUIS helal sertifikasyon şartlarına tamamıyla uyduğunu belirten firmalar helal belgesi almaya hak kazanırlar. Firmamız aracılığı ile MUIS helal sertifikasına online başvuru yapabilirsiniz.

MUIS Helal belgesi Ne İşe Yarar?

Helal belgesi almak firmanızın hem Singapur’da hem de dünyada daha geniş bir kitleye hitap etmenizi sağlayacaktır. Helal yiyecek endüstrisi bütün yiyecek alanının 5’te 1’ini oluşturmaktadır. Ayrıca bu oran her geçen yıl artmaktadır. Dünyada helal gıdaya olan talep arttıkça helal gıda sertifikasını almanın önemi de artmaktadır.     Ayrıca Müslüman turistlerin oranındaki artışta yine önemli bir diğer değişkendir. MUIS helal belgesi almak ve süreci takip etmek karışık bir gibi gelebilir. Bu aşamada firmamız size yardımcı olacaktır. Helal belgesi formunu doldurup bize ilettikten sonra işlemlere başlayabiliriz.

No Comments

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir