Tayland Helal Sertifikası

Tayland Helal Sertifikası

Genel Tarafından Oca 10, 2024 Hiç Yorum Yok

Tayland’ın Güney kesiminde Müslüman nüfus oldukça fazladır. Devlet liderleri, dünyada ve ülke içerisinde yaşayan sayısı azımsanamayacak derecede kalabalık olan Müslümanların ihtiyaçlarına cevap vermeyi amaçlayan Tayland Helal Sertifikası’nı diğer ülkelere de duyurmayı hedeflemektedir. Ayrıca ülke içerisindeki Müslüman iş adamlarının dünyadaki diğer Müslüman iş adamlarıyla iletişim kurması ve iş birliği yapması için de Tayland Helal Sertifikasına önem vermektedir. Tayland’da düzenlenen fuarlar ve farklı ülkelerden davet edilen yüzlerce gıda sektörü kurum liderleri ile ülkede helal sertifikasının ne denli önem arz ettiği geçtiğimiz yıllarda görülmüştür. Tayland Helal Belgesi almak için öncelikle bu sertifikanın bulunduğunuz yerde akredite olup olmadığını bilmek ve Tayland’ın hangi ülkelerle helal sertifikası geçerliliğini onaylayan bir anlaşma yaptığını öğrenmek gerekir. İçerisinde ülkemizin de bulunduğu 17 ülke ile Tayland arasında ortak helal belgelendirme anlaşması vardır.

Bunlara ek olarak Tayland helal belgesi verme konusunda turistlerin öneminin de büyük olduğunu düşünmektedir ve onlar için bir uygulama geliştirmiştir. Ülkeye çok fazla Müslüman turist geldiği için onlara helal yemek yiyebilecekler restoranların yerini gösteren bir uygulama sunulmuştur. Yapılan bütün bu gelişmeler ve yeniliklerden bir diğeri de Müslüman ülkeleri ziyaret edip onlarla ortak helal belgelendirme yapmak istediğini belirten Tayland helal gıda sertifikasyonunda yerini almak istediğini tüm dünyaya göstermiştir.

Neden Tayland Helal Sertifikası almalısınız?

Eğer Tayland’da bulunan bir firmaya bir ürün gönderimi yapacaksanız veya Tayland’da bir restoranınız ya da helal sertifikası alınabilecek bir kurumunuz var ise helal belgesi size birçok fayda sağlayacaktır. Öncelikle ürününüz dünya üzerinde 2 milyar insana hitap edebilecek ve İslam ülkelerindeki yatırımlarınız artacak. Ayrıca Tayland helal logosuna sahip olduğunuzda ürününüzün güvenilir ve hijyenik olduğunu ispatlamış olacaksınız.

Tayland Helal Belgesi Nasıl Alınır ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tayland helal gıda sertifikası verilirken denetim aşamasında yalnızca ürünün kendisine bakılmaz. Ürünün paketlenmesi ve kullanılan ambalajın ne olduğu da en az ürün kadar önem arz etmektedir. Bunun yanı sıra, Tayland helal belgesi verirken teknolojiye ve bilime de değer verdiğini belirtmektedir. Gıda ürünlerinin denetlenmesi aşamasında, bilim insanları içeriklerini incelemekte ve bu süreçte teknolojiden faydalanılmaktadır. Tayland helal belgesi alırken öncelikle gereken kuruma başvurulur ve istenen belgeler iletilir. Daha sonra görevli kişiler gıda veya başka sektörden olan ürününüzün standartlara uygun olup olmadığını kontrol eder. Eğer gereken şartları sağlıyorsanız helal sertifikası alırsınız. Bu helal belgesi bir yıl boyunca geçerli olup her yıl yenilenmesi gerekmektedir. Tayland helal sertifikası almak için web sitemizdeki formu doldurunuz.

No Comments

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir