UAE Helal Belgesi

UAE Helal Belgesi

Genel Tarafından Oca 10, 2024 Hiç Yorum Yok

UAE yani United Arab Emirates, Birleşik Arap Emirlikleri’nin İngilizce kısaltmasıdır. Eğer siz Türkiye’de kurulu bir firma iseniz ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne ürün ihracı yapmak istiyorsanız UAE helal belgesi nasıl alınır sorusunun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz. Birleşik Arap Emirlikleri nüfusunun büyük bir çoğunluğunu Müslüman halk oluşturmaktadır. Bu sebeple ülkeye giren yiyecek, içecek, kozmetik, sağlık ürünleri gibi ihraç malların helal belgesi olmasına büyük önem verilmektedir. İslam’ın emirlerine göre Müslümanların herhangi bir domuz ürünü tüketmesi, alkol içmesi, ölmeden kesilmemiş bir hayvanı yemesi veya daha önce aynı yerde haram bir gıdanın hazırlandığı yerden temizlenmeden yemek yemesi kesinlikle haram kabul edilmiştir. Aynı zamanda helal gıda tüketmek günümüzde hijyen açısından da oldukça önemlidir. Eğer sizin de firmanız UAE helal sertifikası almayı planlıyorsa, bu süreci kolaylıkla halletmek için aşağıdaki adımları takip edebilir ve bizden danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

UAE Helal Belgesi Almanın Faydaları

Dubai dünyanın gözde turist mekanlarından biridir. Türk firmalar Dubaili iş adamları ile iş-birliği yapıp uluslararası alanda da kazançlarını büyütebilirler. Birleşik Arap Emirlikleri devleti de ülkeye yapılan yatırımları ve ihracatları desteklemektedir. UAE helal sertifikası alırsanız vatandaşlarının büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkeye ürünlerinizin sorunsuzca girmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca İslami şartlara uygun bir gıda pazarında ve her gün büyüyen helal gıda sektöründe söz sahibi bir firma olabilmek için de UAE helal belgesi almak işinize yarayacaktır. Son olarak ülkenin vatandaşları helal gıda tüketmek istiyorsa ve siz de onlara uygun üretim yapıyorsanız ürün satışlarınız yapmayan firmalardan daha fazla olacaktır.

UAE Helal Sertifikası Nasıl Alınır?

Bir helal belgesi alırken ihracat yapacak olan firma ürün göndereceği ülkenin şartlarını sağladığından emin olmalıdır. UAE helal sertifikası verilirken yalnızca ürünün içeriklerine değil, hazırlanma sürecindeki ortama, paketlenmede kullanılan ambalaja, ürünün nasıl depolandığına, taşıma sürecine, yani kısacası fabrikadan halkın eline ulaşıncaya dek her adıma dikkat edilmektedir. Bu sebeple başvuru yapacak firma öncelikle bu şartlara uygun olduğunu belirten testlerden geçmeli ve geçtiğini kanıtlayan belgeyi de başvuruya sunmalıdır. UAE helal sertifikası başvurusunda bulunmak için web sitemizdeki helal sertifikası formunu doldurunuz.

No Comments

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir