Helal Sertifikası Başvuru Formu

Helal Sertifikası Başvuru Formu

Genel Tarafından Oca 10, 2024 Hiç Yorum Yok

Firmamız 1987 yılında kurulmuş ve dünya genelinde helal gıda üretimi için büyük ve küçük işletmelerin ihtiyaç duydukları helal sertifikası sahibi olmaları konusunda yardımcı olmaktadır. Helal sertifikası başvurusu yapacak olan kuruluşlar firmamız ile iletişime geçerek işlem süreci hakkında bilgi alabilirler. Türkiye’de helal belgesi Türk Standartları OIC/SMIIC 1 standardına göre verilmektedir. Başvuru süreleri 1 yıl olarak sınırlandırılmıştır.

Ürün Grupları

Helal belgesi verilecek ürünlerin raf ömrüne ve malın uygunluk belgelendirme durumuna göre geçerlilik süresi belirlenmektedir. Ürün grupları olarak, et ve et mamulleri, süt ve süt mamulleri, yumurta, tahıl ürünleri, bitkisel ve hayvansal sıvı ve katı yağlar, şeker ve şekerleme ürünleri, meyve ve sebzeler, alkolsüz meşrubatlar, bal ürünleri, besin takviye ürünleri, gıda katkı maddeleri, balık ürünleri, baharat çeşitleri, hazır yemekler gibi tüm gıda ürünleri için belgelendirme yapılmaktadır. Başvuruda bulunan firmadan bu gıda türlerinden hangisini üreteceğini belirtmesi istenir. Üretimde kullanacağı hammaddeleri hangi şartlarda nerelerden aldığı, hammadde helal belgesi olup olmadığı araştırılır.

Hizmet Verdiğimiz Alanlar

Halal Certification Services firmamıza uluslararası standartlara uygun helal belgesi başvurusu yapabilen hizmet alanları şunlardır. Büyük yemek fabrikaları, lokantalar, kafeteryalar, pastane, hızlı yemek servisleri, marketler, hayvan kesim yerleri, paket gıda üretimi yapan büyük ve küçük tüm işletmeler ile cilt bakımı, bebek ürünleri, kişisel temizlik ürünleri, koku gidericiler, ağız bakım ürünleri, saç bakım ürünleri, saç renklendirici ürünler gibi insan sağlığını etkileyecek ürünlerin üretimlerini yapan firmalar başvuruda bulunabilmektedir.

Başvuru İşlemleri

Helal belgesi başvurusu için müşterilerimiz online olarak başvuruda bulunabilirler. Başvuru öncesinde hizmet ya da üretim tesislerini kurmalı ve sürdürülebilir bir konuma getirmelidir. Başvuru formunu doldurarak belgelendirme yönergesi kapsamında sözleşme imzalanır. Firmamız teknik personeli helal gıda üretimi ve hizmet sunumu ile ilgili talep eden kuruluşta gerekli incelemeleri yapar ve uygunluk testlerini uygular. Yapılan denetimler sonucunda belirlenen standartlar sağlanmış ise helal sertifikası düzenlenerek kuruluşa teslim edilir. Verilen belge aynı zamanda devlet kurumları tarafından onaylanır ve helal sertifika logosu ile firma üretimine başlayabilir.

No Comments

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir