Helal Gıda

Helal Gıda

Genel Tarafından Oca 10, 2024 Hiç Yorum Yok

Ticaret hayatına hızlı bir giriş yapan helal gıda sertifikaları, Müslüman ülkelerin özellikle gıda ticaretinde aranan hususların ilk başında yer almaktadır. Bu konuda çok fazla bilgi sahibi olmayanlar ise, helal gıda nedir sorusunu soruyorlar. Helal gıda kısaca, İslami kural ve hassasiyete uygun olan gıda anlamına gelmektedir. Bu gıdaların üretimden satışa kadar tüm aşamaları bu kurallara uygun olmak zorundadır.

Firmamız, 1987 yılından beri dünya çapında helal sertifikalandırması yapan bir kuruluştur. Firma olarak, Müslüman tüketicilerle helal ürünler satan firmalar arasında güvenilir bir bağ oluşturmaktayız. Firma olarak, helal gıda sertifikası veren kurumlar arasında dürüstlüğümüzden ve faaliyetlerimizi tavizsiz yürütmemizden dolayı, en çok güvenilen ve tercih edilen kuruluşuz.

Helal Gıda Sertifikası Nasıl Alınır?

Helal gıda sertifikası alabilmek için, ürünlerin İslam işbirliği örgütüne üye ülkeler tarafından belirlenmiş olan, helal şartlarını (SMIIC) taşıması gerekmektedir. Bu nedenle, helal gıda sertifikası veren firmalar SMIIC standartlarına uygun olarak belgelendirme yapmak zorundadır. Firmamız kurulduğu günden itibaren Müslüman tüketicilere karşı sorumluluğunun bilincinde, bu standartları tam olarak uygulamaktadır. Firmamız, helal belgelendirme konusunda sektörün lideri olup, vermiş olduğumuz HCS sertifikası, dünya çapında kabul gören ve güvenilirliği tam olan bir sertifikadır.

Firma olarak, sertifikalandırma işlemlerimizi, dünyada tanınmış bilim adamları, hukukçular ve İslam ülkelerinde güvenilen din adamları ile gerçekleştirmekteyiz. denetçi personelimiz, gıdadan kozmetiğe ve kimyasallara kadar tüm konularda helal standartlarının uygulanışını, titizlikle kontrol etmektedir. Tüm kuralların eksiksiz olduğuna heyetimiz tarafından karar verildikten sonra, helal sertifikası verilmektedir.

Dünyada Tanınırlığımız

Helal üretim yapan firmalara vermiş olduğumuz sertifikalar, şu kuruluşlar tarafından tanınmakta ve güvenilirliği kabul edilmektedir:

  1. MUI (Endonezya)
  2. JAKIM (Malezya)
  3. MUIS (Singapur)
  4. CICOT (Tayland)
  5. Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan yetkili kurumları

Diğer Hususlar

Firmamızdan alınan helal gıda sertifikası ile İslami standartları şart koşan ülkelerle, sorunsuz gıda ticareti yapılabilmekte veya bu ülkelerde gıda üzerine işletme açılabilmektedir. Firmamızdan bu sertifikayı almak için;

  1. Gıda üretimi ve satışı yapanlar
  2. Mezbahaneler
  3. Hazır gıda ve dondurma üreticileri
  4. Gıda nakliyecileri ve gıda ambalaj üreticileri
  5. Et ve et ürünü üreticileri ile gıda ile temas eden (çatal, bıçak, plastik tabak vb.) malzemeleri üretenler, sitemizdeki formu doldurarak müracaat edebilirler.

No Comments

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir