Helal Belgesi Nedir?

Helal Belgesi Nedir?

Genel Tarafından Oca 10, 2024 Hiç Yorum Yok

Son dönemlerde İslam ülkelerinde insanların güvenli gıda tüketimi sağlanabilmesi için helal gıda belgesi uygulaması başlatılmıştır. Helal gıda belgesi nedir? helal belgesi olarak bilinen belge, İslamiyet’in şartlarına uygun olarak hazırlanmış olan besin maddelerinin nasıl hazırlanması gerektiğini gösteren belgedir. Üretici firmaların tüm gıda ürünlerini İslam’ın şartlarına göre yasak olmayan ürünlerden hazırladığını gösteren belgelerdir. Bu firmalar ilgili kurumlar tarafından sürekli denetlenir ve kullanılan ürünler, kullanış şekilleri kontrol edilmektedir. Bu belge dini bilgi ve bilinci tam olan tarafsız kuruluşlar tarafından belirlenen standartlara uygun üretim yapan firmalara verilmektedir.

Helal Belgesi Almak

Helal belgesi nasıl alınır? Ülkemizde helal ürün belgelendirmesi çeşitli firmalara danışmanlık yetkisi verilmekte ve bu firmaların denetimleri sonucunda belge verilebilmektedir. Halalcs.org web sitemizde hizmetlerimizi anlatmaktayız. Halal Certifaciton Services olarak, firmaların üretimde kullandıkları tüm hammadde ve katkı maddelerinin helal ürün onaylı olmasını istiyoruz. Helal belgesi almak için gerekli olan süreç hammadde seçimi ile başlamaktadır. Kullanılan ürünlerin İslami hükümlere uygun olması, üretim sonrasında paketleme işlemlerinde kullanılan malzemelerin, depolama şartlarının belirlenen standartlara uygun olma koşulu aranmaktadır. Standartları yerine getiren firmalara helal gıda belgesini vermekteyiz.

Belgelendirme Süreci

Firmamız Sistem Kalite Belgelendirme yetkili kuruluşa olarak, helal gıda belgesi almak isteyen işletmeler ile yapılan işlem süreçleri şu şekilde sıralanabilir. Firmanın helal yapı işletmesinin faal olması ve sürdürülebilir olması, başvuruda bulunması, firmamız ile belgelendirme sözleşmesinin imzalanması, firmamız tarafından kurumda gerekli incelemelerin yapılması, inceleme sonucunda belgenin düzenlenmesi ve helal logolu belgenin firmaya verilmesi ve üretime başlaması işlem süreci olarak gösterilebilir.

Helal Belgesinin Faydası

Günümüzde özellikle gıda sektöründe çok fazla yabancı ülke ürünleri bulunmakta ve birçok gıda ürününün üretiminde ithal hammaddeler kullanılabilmektedir. Bazı hammadde ürünleri İslam dini açısından sakıncalı ürünlerdir. Tüketiciler bu ürünleri kullanılırken ne olduğunu bilmek istemektedir. Helal belgesi bulunan firmalar, tüketicilerde güven oluşturmakta ve ihtiyaçları olan ürünleri denetimli olarak, İslami şartlara uygun şekilde üretmektedirler. Helal belgesi ile üretilen ürünler hızla dünya piyasasına yayılmaya başladı ve büyük bir rekabet oluşmasına neden oldu.

No Comments

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir